Wat is JKDC?

Jeet Kune Do Combatives is een intensieve persoonlijke martial arts training gebaseerd op Jeet Kune Do.
We leren onze leerlingen de volgende definitie; “Jeet Kune Do is een niet-klassieke, niet traditionele, Amerikaanse krijgskunst met een sterke basis van Wing Chun Gung Fu, schermen en westers boksen. Gebaseerd op de principes van simpliciteit, realiteit en individualiteit. Vrij van rituelen en aspecten van sport, ontwikkeld door Bruce Lee voor zelfverdediging op straat”.

De basis van deze trainingen zijn gebaseerd op meer dan 40 jaar ervaring in de zelfverdediging, vechtsport oftewel de martial arts.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is JKD geen sport, maar een zeer geavanceerde en uiterst effectieve weerbaarheidtraining.

Doordat JKD altijd rekening houdt met wat het best bij iemand past, kan de student altijd optimale resultaten bereiken. Nadat de basistechnieken en technische aspecten zijn behandeld, is de JKDC student zelf in staat om de beste elementen te koppelen en om zichzelf verder te ontwikkelen. In onze JKDC trainingen komen naast JKD ook andere aspecten voor van bepaalde martial arts. Dit om een overal gevoel van zelfverdediging te krijgen.

  • Judo
  • Sanda
  • Kuk Sool Won
  • Kenso Ryu ju jutsu

Judo

Judo (柔道 jūdō) is een van oorsprong Japanse zelfverdedigingskunst, die rond 1882 werd ontworpen door Jigoro Kano. Het woord betekent ‘zachte weg’, waarbij het woordje do (weg) verwant is aan tao en naast de betekenis ‘manier’ ook de connotatie heeft van ‘levenspad’. Een beoefenaar van het judo heet een judoka. Judo is een sport die wereldwijd beoefend wordt en tevens een olympische sport is.

Sanda

San shou (sanda of san da) is een vorm van Chinese zelfverdedigingskunst en vechtsport. Het bestaat uit het vrije gevecht (free-fighting) en bevat diverse onderdelen van stijlen binnen het wushu.
San shou is in de zestiger jaren van de twintigste eeuw in opdracht van de Chinese overheid ontwikkeld door het Chinese leger. Dit in navolging van hun ervaringen tijdens de Koreaanse Oorlog. Hierbij werden diverse traditionele stijlen bestudeerd, en werd hieruit een keuze gemaakt, gecombineerd met moderne inzichten. Men kan het san shou dan ook zien als een moderne vorm van wushu, waarin men heeft gepoogd de essentie van diverse traditionele stijlen te combineren.
Als ongewapende zelfverdedigingskunst is san shou compleet, aangezien het worpen, klemtechnieken, wurgtechnieken, trappen, slagen, stoten, enzovoorts kent

Kuk Sool Won

Kuk Sool Won (국술원) is een Koreaanse vechtkunst ontwikkeld door grootmeester Suh In Hyuk(서인혁). Grootmeester Suh In Hyuk trainde in zijn jeugd in diverse Boeddhistische kloosters en ook als leerling van de grondlegger van het hapkido. Later ontwikkelde hij zijn eigen stijl, het Kuk Sool Won.

Kenso Ryu Ju Jutsu

Kenso Ryu Jujutsu is een oorspronkelijke school waarbij de traditionele Samurai waarden en normen hoog in het vaandel staan. De school stamt af van Asayama Ichiden Ryu en Mukei Ryu, die in 1880 zijn samengebracht door Kamatarou Takeishi. De focus ligt op arm- en elleboogcontroletechnieken, middels het oefenen van kata. Daar ook slag-, stoot-, nage- en katamatechnieken worden beoefend, mag het als een volwaardig systeem worden beschouwd. Op dit moment is Makoto Kurabe Sensei (6e dan) de hoogst gegradueerde wereldwijd. Tevens is hij voorzitter van de Europese Ko-Ryu Jujutsu Federation

Jeet Kune Do Robin Vader zwart wit pose

Contact met ons

captcha

Om spam te voorkomen vragen wij je om bovenstaande code over te typen.