BLOG & TIPS

doorSifu Robin Vader

Examens JKD Rank 1 – 7 juli 2018

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver. Het aller eerste Jeet Kune Do examen voor de groep uit Groningen.  Vorig jaar november is de groep gestart en nu na vele weken hard trainen en oefenen was het eerste examen Jun Fan Jeet Kune Do voor hen in zicht.  Rank 1 examen is belangrijk. Het laat de basis zien van Jun Fan Jeet Kune Do.  Bi-jong, diverse stoten, diverse blokken, bil-jee’s en diverse basic block & counters moest er getoond worden.

Meer lezen

doorSifu Robin Vader

Jeet Kune Do – polsbandjes

Het is niet alleen al jaren en jaren een trend, ze dragen ook nog eens gewoon erg lekker. Ze kunnen nat worden, dus zwemmen en douchen is geen probleem. Silicone bandjes zijn hitte bestendigd, dus zon, zee en strand. Prima. Ze zijn zacht en flexibel. Dus met werk achter je pc of laptop, zit er geen armband in de weg bij je polsen.  Het wordt naast een fashion statement ook gebruik voor bewustwording voor belangrijke zaken. De Jeet Kune Do polsbandjes die ik heb waren soms de aanleiding voor een leuk gesprek met iemand die het bandje zag.  “Jeet Kune Do, wat is dat?”.

Meer lezen

doorSifu Robin Vader

Een analyse van straatgevechten

Je ziet ze regelmatig voorbij komen, die kleine videoclips van youtube of zo van een daadwerkelijk gevecht op straat. Facebook en youtube staan er bol van. Ik neem aan dat jij er hier en daar een voorbij ziet komen. Wat nou als je een paar honderd van deze clips bekijkt en dan een analyse maakt. Weet je wat je dan ziet? Lees de volgende zes punten eens door.

Meer lezen

doorSifu Robin Vader

NightWatch als sponsor erbij

We zijn natuurlijk altijd zeer blij als we met een mooi bedrijf praten die onze passie deelt en een van onze sponsoren wilt zijn. Het management van NightWatch is vanaf 20 juni 2018 overeengekomen dat zij ons gaan sponsoren. Met hun hulp kunnen we diverse nieuwe promotie materialen bestellen. Tevens zullen zij ons supporten in ons jaarlijkse evenement, waarbij we diverse grootmeesters in de Realistische Martial Arts bij elkaar brengen om een geweldige en betaalbare workshop neer te zetten.  Wij bedanken uiteraard het hele bestuur van NightWatch en kijken uit naar een leuke samenwerking.

Meer lezen

doorSifu Robin Vader

Doorbreek Ritme

Broken Rhythm

Dé techniek van Bruce Lee om een opening bij je tegenstander te creëren.

“Ordinarily, two people (of more or less equal ability) can follow each other’s movements. They work in rhythm with each other. If the rhythm has been well established, the tendency is to continue in the sequence of the movement. In other words, we are “motorset” to continue a sequence. The person who can break this rhythm can now score an attack with only moderate exertion.”

Normaal gesproken kunnen twee mensen (van min of meer gelijke vaardigheid) elkaars bewegingen volgen. Ze werken in ritme met elkaar. Als het ritme goed is vastgesteld, bestaat de neiging door te gaan in de volgorde van de beweging. Met andere woorden, we zijn geprogrammeerd om een reeks voort te zetten. De persoon die dit ritme kan doorbreken, kan nu een aanval maken met slechts matige inspanning. Meer lezen

doorSifu Robin Vader

Senior Master of the Year 2018 – Hall of Fame

“And The Golden Award goes to Sifu Robin Vader”, wow dat zijn nog eens woorden waar je stil van wordt. Als je in het rijtje staat van Jon Bluming, Semmy Schilt, Ries van Toorn, Cees Dekker en vele international grootmeesters mag staan dan word je aardig nederig. Meer lezen

doorSifu Robin Vader

Bruce Lee – Way of the Dragon

In mijn ogen de coolste 3 minuten van Bruce Lee & Chuck Norris in actie.

doorSifu Robin Vader

International Martial Arts Hall of Fame 2018

“International Martial Arts Hall of Fame nomineert met trots uit Nederland Sifu Robin Vader voor een prijs. De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 7 april 2018 in Tiel, Nederland.”

Dat waren de woorden die ik las via e-mail en facebook nadat ik een telefonisch onderhoud had met het bestuur van deze organisatie. Een mooie organisatie met als doel: Het erkennen en belonen van de uitstekende service van krijgskunstenaars van alle stijlen in het streven naar uitmuntendheid op de weg van Budo. Ik geef sinds 1990 les in Jeet Kune Do en dat doe ik op de dag van vandaag nog steeds met veel plezier en energie. Kwaliteit en individuele aandacht staat bij mij bovenaan. Ik ben dan ook zeer, zeer vereerd dat ik 6 en 7 april 2018 in Tiel een award in ontvangst mag nemen.  7 april 2018 zelf geef ik overdag een Jeet Kune Do Workshop op een World Seminar Event.  Meer dan 50 workshops worden gegeven, verdeelt over 10 grote velden.  Ben jij er ook bij? Check de website voor meer informatie: International Martial Arts Hall of Fame.

doorSifu Robin Vader

Kleine groepen, hoge kwaliteit

Wij geven een keer in de week les. Jeet Kune Do zal nooit een martial arts aantrekking hebben zoals het judo, taekwondo, karate en andere ‘budo sporten’. Dit is zo ingeburgerd in onze Nederlandse cultuur. Ten eerste omdat Jeet Kune Do vanaf 18 jaar is. Er is dus geen doorstroom van de kleine kids naar de volwassenen. Ten tweede willen we met kleinere groepen graag les geven om zo de kwaliteit hoog te houden.

Before his death, Bruce Lee dismantled his schools and advised his instructors to “keep the numbers low and the quality high”.  – Bruce Lee

Meer lezen

doorSifu Robin Vader

Start reguliere training in Groningen – 21 november 2017

Vanaf 21 november 2017 gaan we elke dinsdagavond in Groningen, Jeet Kune Do trainingen verzorgen.

Vechtsporten Groningen
Rijksweg 28b
9731 AB Groningen