JKD Trainer Robin Vader

Ik kan natuurlijk het één en ander over mezelf vertellen, maar het geeft een beter beeld als een goede vriend en jaren trouwe leerling, iets zou vertellen over mijn martial arts verleden! Voor dit stuk over ‘Trainer Robin Vader’ laat ik Patric Bakkenist aan het woord:

“Zou je iets meer willen weten over het martial arts verleden van trainer Robin? Buiten de martial arts is het een man met (naast zijn liefde voor Roos & zoon Tijmon) enorm veel passie en energie. Hij; leest veel, speelde in diverse bands als bassist, heeft jaren geschaatst, gebasketbald, boog geschoten, rommelt wat op zijn elektronisch drumstel,  is bezig met het schrijven van een boek, werkte voor Peter Aerts en deed de commercie en website voor Team Aerts. Verzorgde met enige regelmaat de sportvoeding voor sporters zoals Peter Aerts, Gilbert Yvel en diverse JKD leerlingen en particulieren! Hij traint  menig BN’r en toppers uit het bedrijfsleven.

Robin Vader is op zesjarige leeftijd begonnen met martial arts. Als kind kreeg hij judoles van Cees Buenting en Karel Gietelink. In de jaren ’80 diverse martial arts sporten gedaan, maar de eerste aanraking met Jeet Kune Do kwam in 1984 door Milco Lambrecht, oprichter van Stichting Nunchaku Nederland en de grondlegger van Nunchaku jitsu in Nederland. Promotie, tv-optredens en martial arts gala’s waren aan de orde. Nunchaku is hét bekendste wapen van Bruce Lee en via deze sport kwam Robin in aanraking met het boek Tao of Jeet Kune Do. Na dit gelezen te hebben was het hek van de dam. Elke vechtsport of zelfverdedigingsport moest onderzocht en beoefend worden. Het kon zo gek niet zijn of Robin heeft wel geproefd van de verschillende sporten. Van Wing Chung, Pencak Silat, (shoot) Kick-Boksen (Sanda) ,Karate, Aikido, Kuk Sool Won tot verschillende budo wapens (balisong, nunchaku, sai en bo).

In 1990 is hij begonnen met les geven in de stijl Ken Ryoku, dat gebaseerd was op het Jeet Kune Do concept. Na zijn trainingen in Amerika is hij officieel gecertificeerd JKD instructeur door Gary Dill (Jeet Kune Do Association) een leerling van James Yimm Lee. Tevens is Robin Vader intensief door Makoto Kurabe Shihan getraind op de traditionele jujutsu in de stijl Kenso Ryu. Robin Vader is oprichter en voorzitter geweest van Stichting Bujutsu Nederland (2004 t/m 2006) die haar doel heeft om de kwaliteit van de martial arts in Nederland hoog te houden.
Sifu Robin heeft een aantal instructeurs in Nederland en in Duitsland. De afgelopen 27+ jaren is er les gegeven in de plaatsen; Amstelveen, Vinkeveen, Mijdrecht, Wierden, Uithoorn (De Kwakel), Hillegom, Groningen en Ten Boer.. Tegenwoordig geeft hij veelal nog privélessen aan Bekende Nederlanders, toppers uit het bedrijfsleven en instructeurs. Hij geeft met enige regelmaat workshops door Europa.  Sinds kort is er weer een nieuwe reguliere training in Groningen. Je leert dus Jeet Kune Do van een tweede generatie Jeet Kune Do instructeur en dat is uniek te noemen. 

Instructeur en bestuurslid van de Jeet Kune Do Association European Division.

7 oktober 2017 gaat de geschiedenisboeken in. Hoofdinstructeur en eerste generatie Jeet Kune Do instructeur Gary Dill heeft de eerste  Jeet Kune Do Association European Division opgericht. Hiermee wordt de kwaliteit van zijn JKD bewaakt en heeft elke leerling de garantie dat Prof. Gary Dill zelf de certificering voor zijn rekening neemt. Lidmaatschap is wordt vanuit Amerika gecontroleerd en gaat elke leerling de boeken in als officieel en erkend JKD leerling.  De 12 ranks en certificering hierin worden door de bestuursleden bijgehouden en officieel erkend en uitgegeven door Prof. Gary Dill zelf. De European Division zorgt niet alleen voor de kwaliteit, maar ook voor de juiste hantering van de originele Oakland filosofie zoals Bruce Lee en James Yimm Lee voor ogen had.

Contact met ons

captcha

Om spam te voorkomen vragen wij je om bovenstaande code over te typen.