Hoofd-instructeur Robin Vader

Zowel op de mat als daarbuiten is Robin Vader zeer toegankelijk en straalt hij zijn passie uit. Buiten de martial arts is het een man met (naast zijn liefde voor zijn vrouw Roos & zoon Tijmon) enorm veel passie en energie. Hij; leest veel, speelde in diverse bands als bassist, heeft jaren geschaatst, gebasketbald, boog geschoten, rommelt wat op zijn elektronisch drumstel, werkte voor Peter Aerts en Ernesto Hoost. Verzorgde met enige regelmaat de sportvoeding voor sporters zoals Peter Aerts, Gilbert Yvel en diverse JKD leerlingen en particulieren! Hij traint menig BN’r en toppers uit het bedrijfsleven.

Sifu Robin Vader – Officieel Jun Fan Jeet Kune Do instructeur & officieel Wei Kuen Do instructeur

Robin Vader is op zesjarige leeftijd begonnen met martial arts. Als kind kreeg hij judoles van Cees Buenting en Karel Gietelink. In de jaren ’80 diverse martial arts sporten gedaan, maar de eerste aanraking met Jeet Kune Do kwam in 1984 door Milco Lambrecht, oprichter van Stichting Nunchaku Nederland en de grondlegger van Nunchaku jitsu in Nederland. Promotie, tv-optredens en martial arts gala’s waren aan de orde. Nunchaku is hét bekendste wapen van Bruce Lee en via deze sport kwam Robin in aanraking met het boek Tao of Jeet Kune Do. Na dit gelezen te hebben was het hek van de dam. Elke vechtsport of zelfverdedigingsport moest onderzocht en beoefend worden. Het kon zo gek niet zijn of Robin heeft wel geproefd van de verschillende sporten. Van Wing Chun, Pencak Silat, (shoot) Kick-Boksen (Sanda) ,Karate, Aikido, Kuk Sool Won tot verschillende budo wapens (balisong, nunchaku, sai en bo).

In 1990 is hij begonnen met les geven in de stijl Ken Ryoku, dat gebaseerd was op het Jeet Kune Do concept. Na zijn trainingen in Amerika is hij officieel gecertificeerd Jun Fan Jeet Kune Do instructeur onder Gary Dill (Jeet Kune Do Association) een originele leerling van de Oakland school (Bruce lee / James Yimm Lee). Tevens is Robin Vader intensief door Makoto Kurabe Shihan getraind op de traditionele jujutsu in de stijl Kenso Ryu. Robin Vader is oprichter en voorzitter geweest van Stichting Bujutsu Nederland (2004 t/m 2006) die haar doel heeft om de kwaliteit van de martial arts in Nederland hoog te houden.

Sifu Robin heeft een aantal instructeurs in Nederland en in Duitsland. Sinds 1990 is er les gegeven in de plaatsen; Amstelveen, Vinkeveen, Mijdrecht, Wierden, Uithoorn (De Kwakel), Hillegom, Groningen en Ten Boer. Tegenwoordig geeft hij veelal nog privélessen aan Bekende Nederlanders, toppers uit het bedrijfsleven en instructeurs. Hij geeft met enige regelmaat workshops in Europa. Sinds 2017 zijn er weer een nieuwe reguliere trainingen in Ten Boer. Je leert dus Jeet Kune Do van een officiële Jun Fan Jeet Kune Do instructeur en dat is zeer uniek te noemen. Sifu Robin Vader is tevens Jun Fan Jeet Kune Do en Wei Kuen Do instructeur onder Sifu Leo T. Fong.

International Martial Arts Hall of Fame

Sifu Robin Vader ontving 7 april 2018 van de International Martial Arts Hall of Fame voor zijn 28+ jaren inzet voor zelfverdediging middels Jeet Kune Do een golden award en Senior Instructor of the Year certificaat.

Jeet Kune Do in Nederland & Europa

Europa

Om Jeet Kune Do kwalitatief te houden in Nederland is Sifu Robin Vader officieel ‘Country Director’ van de Jeet Kune Do Branches in Nederland onder Sifu Tommy Gong en Sifu Peter Chin. Jeet Kune Do Branches is een Internationale groep. Een inspanning om harmonie te bevorderen, zijn er gemeenschappelijk doeleinden om gezamenlijk en gemeenschappelijk als JKD instructeurs de leringen van Bruce Lee te bevorderen. Tevens het het bevorderen van eenheid onder instructeurs en volgelingen van zijn krijgskunst en het begrijpen/tolerantie onder onze leden.
– November 2017 heeft hoofdinstructeur van de Jeet Kune Do Association Gary Dill heeft de Jeet Kune Do Association Europe Division opgericht. Sifu Robin Vader was bestuurslid van deze divisie, echter is het zijn keuze geweest om deze positie neer te leggen en zich volledige energie en aandacht te geven aan zijn eigen leerlingen en de overige organisaties waarbij  hij betrokken is.
– September 2018 is Sifu Robin Vader officieel Country Director voor Wei Kuen Do in Nederland. Hij staat onder directe begeleiding van Sijo Leo T. Fong en European Director Sifu Michael Inzana.

Nederland

Sifu Robin Vader werkt nauw samen met het bestuur van Stichting Jeet Kune Do Nederland. Het overkoepelend orgaan met als doel alle Jeet Kune Do locaties en JKD instructeurs te verbinden.

Sifu Robin Vader overview