JKDC training

JKDC is de school in Nederland die sinds 1990 les geeft in het originele Jeet Kune Do, zoals Bruce Lee het onderrichtte in de ‘Oakland school’ in de Verenigde Staten. In combinatie met andere ‘stijlen’ zoals: Kenso Ryu, Sanda, Kuk Sool Won en Sanda, maakt JKDC een allround training.
Naast zelfverdedigingtechnieken staan onderwerpen als; omgaan met angst, leren relativeren, herstellen van de balans en het aannemen van de juiste houding centraal.

Iedereen zou aan zelfverdediging moeten doen. Het geeft zo veel inzichten in jezelf dat een vreedzame oplossing, zonder fysiek geweld, de enige logische stap is.

Van nature is de mens in balans. In balans met zichzelf en met zijn omgeving. Die balans kan verstoord raken door allerlei gebeurtenissen. Als de balans verstoord is, uit zich dit door signalen van bijvoorbeeld onrust, onzekerheid of gevoelens van angst of paniek. In Jeet Kune Do wordt de angst beschouwd als een bondgenoot bij het herstellen van het evenwicht. Stap voor stap krijgt de student inzicht in de functie van angst en paniek. Eenmaal de techniek meester, is hij/zij in staat om zelfstandig de balans te herstellen en de juiste houding aan te nemen. De juiste houding is onontbeerlijk voor het effectief uitvoeren van zelfverdedigingtechnieken, zeker in reële situaties!

Jeet Kune Do Sifu Robin Vader adidas pad

Contact met ons

captcha

Om spam te voorkomen vragen wij je om bovenstaande code over te typen.