JKDC training

JKDC is de school in Nederland die sinds 1990 les geeft in het originele Jun Fan Jeet Kune Do, zoals Bruce Lee het onderrichtte in de ‘Oakland school’ in de Verenigde Staten. Naast zelfverdedigingstechnieken staan onderwerpen als; omgaan met angst, leren relativeren, herstellen van de balans en het aannemen van de juiste houding centraal.

Iedereen zou aan zelfverdediging moeten doen. Het geeft zo veel inzichten in jezelf dat een vreedzame oplossing, zonder fysiek geweld, de enige logische stap is.

Van nature is de mens in balans. In balans met zichzelf en met zijn omgeving. Die balans kan verstoord raken door allerlei gebeurtenissen. Als de balans verstoord is, uit zich dit door signalen van bijvoorbeeld onrust, onzekerheid of gevoelens van angst of paniek. In Jeet Kune Do wordt de angst beschouwd als een bondgenoot bij het herstellen van het evenwicht. Stap voor stap krijgt de student inzicht in de functie van angst en paniek. Eenmaal de techniek meester, is hij/zij in staat om zelfstandig de balans te herstellen en de juiste houding aan te nemen. De juiste houding is onontbeerlijk voor het effectief uitvoeren van zelfverdedigingtechnieken, zeker in reële situaties!

Bruce Lee en met name zijn Jeet Kune Do heeft effect gehad op miljoenen levens.  Live changing.  Deze celebrities zijn getriggered door JKD en Bruce Lee. O.a. Keanu Reeves, Kobe Bryant, Kareem Abdul-Jabbar, Justin Lin, Ronda Rousey, Serena Williams, Evander Holyfield, Michelle Rodriguez, Sugar Ray Leonard, Lebron James, Anderson Silva.  Welk effect heeft JKD op jouw?

JKDC trainingen

De JKDC trainingen bestaan voornamelijk uit technische aspecten. We geven geen conditietraining. Je lijf fit krijgen en houden zul je zelf moeten doen naast de JKD trainingen. Uiteraard kun je wel bij ons voor al je vragen over fitheid en energie.  Tijdens de lessen leren we technische- en mentale aspecten van Jeet Kune Do. We trainen zoals Bruce Lee dat deed in Oakland in de jaren ’70.  We hebben vele oefeningen, drills, pad training en ‘gecontroleerde’ sparring wat wij ook wel ‘pressie’  noemen.

Jeet Kune Do Sifu Robin Vader adidas pad