Oké, ik schrijf dit ‘from the heart’. Dus geen spellcheck of edit of nog een keer nalezen, nee..  gewoon zitten en typen wat ik graag je wil vertellen. Wellicht dat je na deze tekst zo enorm geïnspireerd bent dat dit zn weerga niet kent. Aan de andere kant, want ik kan niet in jouw hoofd kijken, zul je een vervormd voorhoofd trekken en misschien niet alles begrijpen. Als dit laatste straks het geval is, ha ha ‘jammer dan’. 

Tot nu toe een waanzinnig leven met dalen en enorme pieken en soms beide tegelijk. Ik heb de hele wereld gezien voor mijn werk. Tevens in Japan geweest voor mijn hobby. Amerika gezien voor mijn passie.  Diverse mooie relaties gehad met even mooie dames. Ik kan met een gerust hart zeggen dat alles vergankelijk is. Vanaf mijn zesde in de martial arts, 28 jaar Jeet Kune Do beoefenen, sinds 1990 instructeur en geef ik tot op de dag van vandaag les. Gelukkig heb ik de term Kaizen altijd ten harte genomen en probeer ik elke dag te groeien en het nog beter te doen. De drijfveer is niet macht, ego of geld. Door mijn ervaringen kan ik zeggen dat mijn drijfveer is ‘er toe doen’. De term zegt het al, namelijk DOEN.

Daar waar veel mensen ideeën hebben en plannen maken vergeten ze vaak, heel vaak, dat er ook nog iets moet worden gedaan. Als je zo veel energie krijgt van je plan, idee of droom, dan is het ‘doen’ ook geen werk meer, maar iets wat er gewoon is en lijkt het vanzelf te gaan. De uitdaging is te vertrouwen en je koers te houden. Natuurlijk heb ik de afgelopen jaren wel eens wat afgeweken, maar ik kom altijd wel weer terug in de juiste richting. Ik heb een mooi netwerk opgebouwd en om mij heen prachtige mensen waar ik contact mee heb. Er zijn er echter maar een paar waar ik mee samen wil werken om iets goeds neer te zetten en er dus ‘toe doen’. Als je bij mij thuis binnen komt staat er gelijk een spreuk:

alone we can do so little, together we can do so much”

Als je goed over de spreuk nadenkt, dan komt het woord SAMENwerken ook veel beter tot zijn recht. Het gaat niet altijd goed als er iemand is die een andere beweegreden heeft om samen te werken. Vaak gaat het fout als er geld, macht, aanzien of jalousie komt kijken.

Wat kunnen wij voor elkaar betekenen? Ik zelf heb twee passies, namelijk internet marketing en martial arts. Ik doen dan ook beide met veel plezier. Internet marketing projecten uit te rollen. Project Manager als zzp’r ben ik ook inzetbaar. Ik denk mee in acquisitie, bezoeken naar klanten, business plannen, creëren van websites, internet marketing strategieën, content management,  zoeken van sponsoren en noem maar op!
Mijn martial arts is natuurlijk al een leven lang bij mij. Ik heb daar ontelbare mooie momenten mee mogen maken. Van groepen van 40 leerlingen diverse keren per week op drie verschillende locaties, tot privélessen aan BN’rs en toppers uit het bedrijfsleven die daadwerkelijk hun bedrijf compleet veranderen door de inzichten die ik ze als personal fight trainer en coach geef. Dus nogmaals de vraag wat kunnen we voor elkaar betekenen? Wat mag en kan ik voor je doen? Dit kun je doen door wat tijd en energie vrij te maken om jouw expertise of je netwerk met mij te delen.

Een open en eerlijke communicatie is de basis om daadwerkelijk bergen te kunnen verzetten. Het hoeft natuurlijk allemaal niet gratis. Balans zoeken in een goede samenwerking is belangrijk en met de open en eerlijke communicatie als basis moet dit lukken. Reageer gerust op deze tekst die ik gewoon lekker vanachter mijn bureau met tien vingers tik.  Tik- en grammaticale fouten zullen er genoeg inzitten. Lees tussen de regels het juiste gevoel en de intentie. In de film the last samoerai zei die samoerai tegen zijn leerling terwijl ze onder een boom in de bloesem staan. “to know life in every breath”.

Robin Vader

Author: Robin Vader

Officieel Jun Fan Jeet Kune Do Instructeur | Officieel Wei Kuen Do instructeur | Hoofdinstructeur Jeet Kune Do Combat | 4e Dan Wei Kuen Do | Wei Kuen Do vertegenwoordiger in Nederland | Voorzitter Stichting Jun Fan Jeet Kune Do Nederland

3 thoughts on “SAMENwerken

 1. Anita says:

  robin,

  mooi geschreven! ik ken je niet persoonlijk, maar ‘t komt open en eerlijk over op mij …
  jij bent iemand die echt een doel voor ogen heeft!! houden zo …
  & door het lezen van jouw blogs zet je mij aan het nadenken!!

 2. Marco says:

  Beste Robin,

  Mooi stukje tekst, en ik ben het er ook zeker mee eens!
  Ik bedoel als we het vanuit het trainingsperspectief bekijken, als je samen traint heb je meestal een grotere motivatie om daadwerkelijk te gaan trainen. Je kans op een geslaagde training is dan ook groter, dan als je in je eentje traint.

  Ik vind het ook mooi, dat je zegt dat als je iets wilt, ergens een passie voor hebt dat alleen de plannen daar van niet het gene is wat je wilt. Als ik naar mezelf kijk dan stel ik het ‘doen’ meestal uit, maar als je direct iets daadwerkelijk gaat doen, dan heb je daar meestal meer plezier van. Wat voor taak dat ook is! In de meeste gevallen krijgt je motivatie dan ook een boost.

  Ik ken je verder niet echt, maar ik kijk wel eens regelmatig op je website om je blogs te lezen. Ik weet wel dat je les geeft aan mijn Jeet Kune Do-instructeur, Timm Siemensma.

  Met vriendelijke groeten,
  Marco

Comments are closed.

Scroll Up