Stefan de Boer

Stefan is een benaderbaar en optimistisch persoon, werkzaam bij een Salesafdeling van een groot telecombedrijf. Naast sales medewerker begeleid hij nieuwe medewerkers en coacht hij binnen het team waar hij inzit.

Op jonge leeftijd had Stefan al een passie voor verschillende soorten vechtsport. Zo ziet hij zichzelf nog zo op de bank zitten met een bak chips, kijkend naar ‘Wrestle Mania”, om de volgende dag de trucs toe te passen en uit te proberen op/ met zijn broertje. Of het herhaaldelijk terugspoelen van de VHS-tape, om de vechtscènes van Bruce-Lee keer op keer te bekijken, Bud Spencer bewonderen om de klappen die hij op TV uitdeelde. Hij heeft van veel verschillende soorten vechtsporten geproefd, maar het was net niet de sport om volledig voor te gaan.

Tot hij op een avond wat zat rond te neuzen op Facebook en een advertentie van Robin Vader tegenkwam over een gratis proefles Jeet Kune Do. Er ging een belletje rinkelen en hij ging zich op internet inlezen over Jeet Kune Do. Al snel was hij onder de indruk en besloot zich aan te melden voor een proefles.
Na de eerste les kwam Stefan vol positieve energie terug naar huis: wat een ervaring! De gezonde spanning om de mat op te gaan, zonder enige echte ervaring, Sifu Robin die voor je staat met zijn sterk persoonlijkheid maar ook de inzichten en tips die gedeeld werden hebben ertoe geleid dat Stefan zich direct heeft aangemeld als nieuw lid en, tot op de dag van vandaag, nog steeds lid is van Jeet Kune Do Combat Nederland.
Het was een uitdaging: geen vechtsport ervaring, de onzekerheid en onwetendheid die erbij hoort en elke week gedisciplineerd trainen. Maar zijn weg in Jeet Kune Do begint steeds duidelijker voor hem te worden en hij streeft er naar om de basis en kennis te gaan delen met anderen: daar is hij goed mee op weg!

De combinatie van werkzaamheden op zijn werk (coachen/begeleiden) en de passie voor Jeet Kune Do hebben er voor gezorgd dat Stefan nu een “Apprentice Instructor” is. Hij assisteert Sifu Robin regelmatig tijdens lesgeven, begeleidt nieuwe leden en heeft al een aantal keer, ter vervanging van Sifu Robin, lessen verzorgd.
Zowel mentaal als fysiek wordt de filosofie van Jeet Kune Do toegepast. Vormloos, “Be like water” de juiste mindset zien te vinden en je niet laten leiden door gevoelens en emoties. In een zo simpel mogelijk beweging de optimale effectiviteit zien te krijgen (van A naar B). Er wordt getraind op realistische situaties die zich voor kunnen doen. De individualiteit in Jeet kune Do maakt het mooi dat eigenlijk niets niet goed is, er is geen vaste combinatie, geen standaard procedure om naar te handelen en er worden geen onnodige beweging gemaakt. Men leert het lichaam in optimale stand te positioneren, afstanden goed in te schatten en op snelheid in combinatie met de juiste timing handelingen toe te passen.

“ Absorb what is useful, discard what is useless and add what is specifically your own.”  – Bruce Lee

Scroll Up